Första advent in my heart





Juldekorationerna är uppe och palmen fick bli offer för julkulornas hänsynslösa framfart eftersom det inte går att hänga något i den yttepyttelilla plastgranen. Julte från Indiska i gjutjärnskål doftar himmelskt. Förstaadventsglöggen avnjuts tillsammans med nybakad lussebulle från ica, jullistan från youtube på repeat. Det går bra nu. Ingen julstress, ingen desperat storstädning. Bara julkänsla så som den ska vara. Förlängningssladd till stjärnan, jord, hyacinter och dörrkrans bör införskaffas snarast, men en liten tripp in till stadens vimmel borde lösa det. Och riksdaler, naturligtvis... många sådana. Men vad vore julen utan..? Har kanske kanske kanske bestämt mig för att vara utan julskinka, men annars ska det inte snålas. Det är bara jul en gång om året, även om det håller i sig i några månader.

Fiori, var är du?


Sista tävlingen. Sista gången jag såg henne och jag ville inte åka hem.
Älskade Mandaiinen. Jag hoppas du har det bra.



Livet är så kort. Så skört. På en tunn tunn tråd hänger det och en vacker dag tar det slut innan man hinner ana det. Det lurar om hörnet och lyckliga är de människor som lyckas leva i nuet och inte tänka på det som kan hända när som helst. Var som helst. Hur som helst. Fina varelser som nästlar sig in i våra hjärtan och som kniper sig fast där som små iglar. Det gick så fort. Hon kom, hon såg, hon busade, hon lärde sig, hon segrade och hon grep tag i mitt hjärta för alltid. Sedan förlorade hon. Är det inte hon kom, hon såg, hon segrade? Men inte ens den bästa kan lyckas för alltid. Slutet kommer alltid förr eller senare och vi dödliga borde vara tacksamma för den lilla tid vi får. Så snabbt, och ändå gjorde det ondare än Mandarinen och Celina tillsammans. Kanske var det därför jag aldrig riktigt återfick förtroendet i den delen av världen igen. Kanske för att jag tappade förtroendet för människorna i den. Vilket är grymmast? Att låta den du älskar genomlida stundtals outhärdlig smärta för att sedan leva ett långt och lyckligt liv, eller att inte ge henne en andra chans? Hade du levat, flickan min, hade vårt liv sett helt annorlunda ut nu. Vi hade haft varandra och jag hade aldrig svikit dig.



Uppskatta det du har. Det gör jag, även om jag inte ens har en bild. Minnena består.

The five W's of this thing


Promenad, sol och frisk luft

Hembakad latte på gevalia och mellanmjölk

Leta glödlampor och lampinköps/inredningsplanering

Keldasoppa och baguette

Programmering och julmusik



Som av en händelse klickade jag på 'Nästa blogg' en hel massa igår. What's the deal med alla (läs: sjukt MÅNGA!) bloggar i stil med Jag och mina två prinsar, Hon han och Lillkorven, Familjen xxx, med flera? Vad är det som får folk att skaffa blogg så fort de fått knattar i familjen?

"Hur man vänder sig har man skinkan bak." "Det var väldigt... fint sagt, Werner."


Varför blir jag trött så fort det blir mörkt? Tvingade mig själv att le på tunnelbanan idag. Le mot den översminkade och högst välklädda damen som såg ut som en av de som snörpt på munnen för mycket i sin dag men som har något finurligt kvar långt inom sig. Le mot den storögda bebisen i vagnen medan modern blängde under lugg innan hon kom fram till att jag inte utgjorde något hot. Till och med le åt kassörskan på Sleven. Mest av allt le för mig själv, och kände för en liten stund att jag faktiskt var rätt så pigg i alla fall. Positivt överraskad. Fick min efterlängtade latte och blev inte ens irriterad över att det regnade inte så lite. Varm tröja, inte för mycket att bära på, kaffe och regnjacka. Kläder efter väder och humör efter personligt behov. Seger.



Knallade in i föreläsningssalen och hittade första bästa plats tillräckligt långt ned (jag varken ser eller hör om jag sitter längre bak än tredje raden. Jag har faktiskt inte dålig hörsel, men jag börjar se sämre på långt håll igen... dessutom är jag för kort för att se vad som sker på tavlan medan det händer, så att säga). Blängde lite ut över församlingen men satte mig bland okändisar ändå. Skygglappar på och fokus framåt. Ursäkta om någon tycker jag är otrevlig, men när Doris ska fokusera får inget komma i vägen. Läste till och med Calculus i pausen, och förstod nästan allt Axel sade. Kanske fungerar det att vara helt asocial inför en KS/tenta? Tar folk illa upp så får de helt enkelt vänja sig.







Stannade vid grillen på vägen hem, och kom mig inte ens för att bli förnärmad när kassamannen som arbetade ensam vid middagstid frågade om prinsessan ville ha salt eller krydda på pommesen. Gick hem från tuben och njöt av den friska luften istället för att klaga på regnet och mörkret. Kom hem och åt middag, och behöll samma goda humör på ett ovanligt otvingat sätt. Öppnade Calculus och satte mig ned med nyinköpt penna i hand. Kom plötsligt på att vi fått uppgifter till morgondagens KS och att jag lovat mig själv att jag inte skulle vänta till sista minuten med att göra dem. Tänkte inte så mycket på det utan gav mig den på att fixa dem. Det är bara att sitta uppe tills jag är färdig - end of story. Läste första frågan. Förklara vad en Riemannsumma är.



Jag vet vad en sådan är, men som Axel uttrycker det så får jag fortfarande magknip av sigmanotation. Inte för att jag inte vet vad det står för, utan för att jag inte vet hur jag ska hantera den. Binomialsatsen är ju liksom inte applicerbar på det vi håller på med nu (?). Ska man kunna standardsummorna utantill, eller finns det något finurligt sätt att räkna ut dem på? Samma fråga har Doris när det gäller gränsvärdena - om man inte har en aning om hur grafen ser ut eller hur man ska skissera den - komplett med hål och öppna/slutna intervall, etc - hur gör man då? Det är för mycket notation... om summan går från 1 till n, var i hela friden kommer a och b från när vi skriver om hela konkarongen till en fin integral?



Nu var det inte riktigt det som var poängen med det här inlägget. Poängen var att jag alltid blir trött så fort det blir mörkt, vilket är högst opraktiskt och ganska ologiskt med tanke på att vi lever i en av de mörkaste delarna av världen. Julsångerna går på repeat och Doris drömmer om julstök och dekorerande... till och med julstädning till Tänd ett ljus och Vår julskinka har rymt. Glögg och pepparkakor. Snö och juldekorationer. Paketinslagning och till och med julshopping ses fram emot. Det är faktiskt jul om mindre än en månad. Vill ha tända ljus, grandoft, julsånger och glögg.



"Javisst ja - det går precis lika bra med selleri!"

Envarren kräver insats A.K.A. Lite frisk luft never killed anybody





Ett lyft behövs. Ryck upp dig, the doom is approaching. Matte C var ju favoritmatten i gymnasiet ju! You can do it!! Spenderar alldeles för mycket tid på oviktiga saker som fejjsbook när life is at stake, så att säga. I kinda make my living studying, so where the hell’s the positive attitude?? It’s your life we’re talking about here!! Hädanefter ska minst 4 engagerade timmar per dag läggas på fokuserat studerande, om det så krävs litervis med kaffe och andra onyttigheter för att hålla Doris upprätt. Gå upp åtta varje dag även om skolan inte börjar förrän 10.00 - och varför inte gå? Det tar faktiskt KORTARE tid att gå än att ta tuben. Tuben kan tas på kvällarna när det blivit mörkt mörkt. Då kan man få vara lat för en liten liten stund tills man kommer hem. Frisk luft piggar upp, sägs det. Inga orimliga mål, bara sådant som jag kan klara av och som skulle göra mig gott. Inget tjafs om att idag är början på ditt nya liv, bara små förbättringar som gör dig stolt över dig själv. Räta på dig kvinna, det är dags att sätta ned foten. Nu.




Älskar tyget på ett väldigt mysig-skogsmulle-aktigt sätt. Klicka.

Åh, och allas vår Michelle (som utan undantag alltid får mina fingrar att klia och kreativitetshjärncellerna att hoppa av glädje... för att inte tala om att plånboken vill gå och gömma sig när Doris drömmer om symaskin och finfina tyger) har superduperrea på Etsy på fredag. Fredag, däggdjur, förstått?? KLICKA.

Forget that you had a life, little girl. Ignore the signs, shut out the light, work til you drop.

Calculus + Zuul + Tvätt + Långa Brev = vecka 48



"There are in this world optimists who feel that any symbol that starts off with an integral sign must necessarily denote something that will have every property that they should like an integral to possess. This of course is quite annoying to us rigorous mathematicians; what is even more annoying is that by doing so they often come up with the right answer."



- E.J. McShane

Klicka ännu mer. Du kommer inte ångra dig: Christmas sale at MacGowan's



"Once again the Christmas season is upon us and the MacGowan shop is crammed full of custom orders in various states of completion. From rough cut and glued, to finely sanded and wet with a final coat of finish - each and every stage of the tankard making process is currently represented..."

Har man blivit gammal och klok när visdomständerna kryper fram?

Stavningsproblemen och korrigeringsmotviljan säger allt.

Kanske vill man ringa mamsen, kanske inte. Kanske är det bara antiförväntan inför kommande vecka utan älsklingen på tråden, kanske bara för att det är kallt, mörkt, vått, avsaknad av badkar och vaken sedan typ 30 timmar sånär som på en effektiv powernap, en ineffektiv powernap samt två timmars försök till sömn och ingen tid att duscha i morse som gör mig så fantabulöst löjligt lat... plugga calculus, sova, duscha, titta på film, läsa en bok, vad göra? Tycker det där som börjar på d låter som en bra början. Sen får vi se. Förmodligen tights, ulliga julsockar och The Queen... bara en liten liten film som jag på något sätt trivs oerhört bra med om det inte var för Michael Sheens cheshire cat grin. men det kan han ju inte hjälpa... bra film, faktiskt. Vet inte varför, den bara är det. Verklig, kanske man kan säga. Så kallat dåliga actionfilmer i all ära, men man måste vara på ett ganska speciellt humör för att klara av det. Speciellt en fredageftermiddag i regnig hufvudstad när man ör inne på sin 30:e vakna timma. Ungefär. Kanske te och några filmer, eller julmusik och HST-letande på ebay? Näe, det var en dålig idé... julpengar ska sparas till julklappar och förhoppningsvis går julafton åtminstone på ett ungefär jämnt ut. Det återstår att se. Sorgligt när ens favorithögtid handlar mest om vem som har städat bäst och vilka som får bäst julklappar... kanske en shoppingrunda imorrn kan lösa något av den annalkande julstressen som inte riktigt har knackat mig på axeln än? Nä, nu får det vara bra. Varmvattnet kallar.

Uppsats, uppsats, uppsats, vi älskar uppsats, och uppsats, med alla tillbehör! A.K.A. Tired Ramblings of an Optimistic Pessimist



Batterierna ska laddas med Remi ("kex för chokladälskare" - ni vet, de där som man aldrig fick ta tillräckligt många av när man var liten och det enda man fick äta i stora mängder var smaklösa (och onaturligt torra) Mariekex). På det två sockerbomber från T-Snabben (prisa gud för T-Snabbens läskpriser) och en nyligen avslutad Slevenlatte samtidigt som skräckblandad förtjusning över Windows 7 (Ultimate... har bara Professional, men i gengäld var det g r a t i s) gicks igenom i månadens datormagasin och uppsatspeppandet och konkurrensignorerandet togs upp i terminens första nummer av Studentliv till och med. Hepp. Här ska skrivas uppsats. Heja Word 2007 (och PDF-konverteraren som ficks att fungera efter en onormalt fiffig ominstallering från Doris sida). För att inte tala om att datorn installerade skrivaren automatiskt, medan min gamla bebis helt har tappat bort den.





Hunter on Ducati. Gonzo by Ralph Steadman.



Om någon kan tala om 1. Hur i hela friden man får sidnumreringen att börja på sida 4 i Word 2007 2. Varför BlueJ (BlåJaej) inte fungerar trots uppdatering av både den och JDKn 3. Varför ingen uppfunnit en lock out app. till facebook och myspace (i djungeln av totalt onödiga appar i form av FarmVille, MafiaWars, gifts mm mm mm i all oändlighet, finns det inte e n e n d a vettig människa?). Om någon kan svara på (minst) en av dessa frågor blir ni vardagshjälte för en dag. Resten av idag. Hittelön utlovas inte. Ehm. Men, uppsats ska skrivas!! Nu jävlar annammat ska det skrivas och vässas och Word 2007as så mycket det bara går (läs: tills *skiten* är färdig). Men, vi älskar Hunter S. Thompson och nyjournalistik, eller hur? Ja det gör vi!! Hot tamale, hot hot tamale, nu kör vi!! Yeeeeha! He. Hejdå.