Monstergös, hormonrubbbningar och överdådiga ord

"Monstergös satte skräck i badare

Sedan en 70 centimeter lång gös ägnat helgen åt att bita sex badare i benen gick schweiziska polisen till motattack. Först försökte polisens dykare fånga den glupska fisken i Lac Majeur med nät, men när det inte lyckades tog de till ett harpungevär och sköt ihjäl den. Därpå blev semestersabotören filead och uppäten. En lokal fiskexpert säger att det är väldigt ovanligt att gösar biter människor. Möjligen hade den hormonrubbningar."
- Corren 2009/07/15

I brist på annat målas svininfluensan upp till något av ett monster som kommer ha ihjäl halva Sveriges befolkning. Uttryck som Sverige rustar, största massvaccineringen någonsin, stora resurser och pandemi får Svensson att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Jag är läskunnig, faktum är att jag är en hejare på just läsning, men var i dagspressen står det att den så tjusigt benämnda A/H1N1-influensan inte är värre än vilken annan sketen flunsa som helst? Om den drabbar gamla och sjuka kan den vara allvarlig, och en masspridning inom sjukhusets fyra väggar kan naturligtvis få ödesdigra konsekvenser - men för en vanlig dödlig morgontrött Svensson med kaffet i fel strupe betyder den på sin höjd en förkylning, ömmande kroppsdelar och möjligtvis högre eller lägre feber. Inte värre än vinterkräksjukan eller något annat mindre upphetsande.

Correns sommartorka brukar innebära en tunn sladdrig sak till tidning som inte ens räcker frukosten igenom, men just den här sommaren verkar den innebära hormonrubbade firrar, skrämselpropaganda utan ovanligt allvarlig grund, samt en journalist som blev helt till sig i trasorna över Kronprinsessans födelsedag då detta är enda gången varje år som sagda tidning får användning för ord som undersåtar. Och om inte Svensson redan visste det så kommer Victoria bli Sveriges tredje regerande drottning. Girlpower.

En undrande parentes: kan man tycka att blivande prinsen Westling påminner om Boxer-Robert utan att bli kastad i Stockholm slotts officiellt sett oanvända fängelsehålor för nationalförräderi?


Roadtrip a la igår. Det finns mycket att se på den östgötska slätten om man bara vet vart f-- man ska leta bland alla mer eller mindre mysko ortsnamn. Tåkern kanske inte var det roligaste, men 'grisarna' i Gränna dög i regnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar