Love is more than a feeling.

It's a state of mind.


Det här var min absoluta favoritlåt när Guldet blev till sand slog mångdubbla rekord på Svensktoppen.

You're terribly late you know. Naughty.


Bästa skrattet i filmhistorien by Johnny Depp.

Semesteranteckningar in translation a.k.a. Train Insanity

Karlstadbor som skulle kolla på National Treasure II* men hade strippat datorn på allt vad media players heter. Inget internet men eluttag. Obamas Dreams from my father och Björn Gustavssons göteborgska melodifestivalenunderhållning som ringsignal. Tåg och hej och hå jag fick åka framåt! Pirates 3 soundtrack i ena örat medan parentes diskuterar min framtid med sagda Karlstadbor som visst tävlar i dart. I landslaget. Där ser man. Intressant hemfärd minsann.

Paul ze head waiter** klipp på minimal mp3-skärm, Divine Idylle*** i björkskogen och doften**** av varmt SJ-tunnbröd som spred sig i kuppen likt sådana där ångor som stiger från de råa biffarna i tecknade filmer medan jag önskade att jag hade Sillstryparns Omoralisk Schlagerfestival***** på min alldeles för pyttelilla musikspelare och förbannade mig själv för bristen på allt vad skrivmaterial heter förutom ett skrynkligt kollegiepapper som var alldeles för skakigt på regionaltåg som nog åkte snabbare än vad stötdämpningen tillät. När jag klarat första tentan ska jag gå till NK och handla utan att titta på prislappen (nästan). Heja plugg och jobb och redan satta i verket planer (nästan).

Made in Asia****** är en sorglig sång javisst, vi närmar oss Flen, och inte vet jag varför den är sorglig då min franska är fruktansvärt eftersatt. Kanske är jag ursäktad då jag aldrig pluggat franska? Pourtant live och inspelning från Zenith = Vanessa Paradis är komplett för idag. På baksidan av samma papper sitter ett guidemärke från Hallwylska. Rekommenderas gott folk. Rekommenderas starkt.



* Book of Secrets. Värd att se? Kanske det. Värd att ägas? Nej. Hyr, däggdjur. Hyr.

** Corpse Bride (ett av Tim Burton's odödliga mästerverk)

**** Öhm… ungefär på samma nivå som snabbmatsångor blandat med varmt vetemjöl ”doftar”. Doftar är inte rätt ord.

***** Se nedanstående inlägg.



*** Divine Idylle






****** Made in Asia


Home sweet home

Okej så då kommer man hem från semstern va. Å så har man bara med sig ETT enda futtigt papper va. Å så ligger man hopplöst efter med matten va. Ja. precis så. Matte först, tyda oläsliga blogganteckningar a la semester style sen. Eller? Duktigt Doris... just grab a coffee, shut up, and get on with it. Kan man smita in i första klass å använda oanvända kaffepoletter när man åker 2:a klass hem till parentesens födelsedag? Kan man det? Ingen tjallar, okej? Jag behöver kaffe även om inte SJ vill ge mig det i efterhand. Hey, jag har faktiskt betalat! För en månad sen. Öhm.

PROGGENS AFFISCHER/PROGG POSTERS by Nordiska museet







M' tailbone's a bitch


Typ så. Där är felet. Fixa det. Tack. (Priceless by Matthew Gray Gubler a.k.a. The Gube Cube)

Tro det eller ej, men min svanskota har börjat lägga sig i leken igen. Så kan det gå drygt ett år efter våldsam avramling från höga höjder. Och vad kan vi lära oss av den lilla historien? Ett: överglada pållar ska man akta sig för om man sitter löst, och Två: sitt inte stilla på en stol och plugga matte hela sommaren. Se och lär, däggdjur. Se och lär.

Imorgon drar Doris till hufvudstadens vimmel. Först semester, sen flytta. Nu: tillbaka till matematikens förtrollade land.

Hejdå.

Vuxenpoäng?

1) Införskaffat ICA-kort.

2) Blivit förbannad på ett bostadbolag och ringt detsamma bara för att.

3) Köpt gjutjärnsstekpanna.



Jag SKA flytta om jag så får bo i en skokartong.



Coming up: matte, kaffe, matte, matte, matte, kaffe... härliga sommarlov.

Monstergös, hormonrubbbningar och överdådiga ord

"Monstergös satte skräck i badare

Sedan en 70 centimeter lång gös ägnat helgen åt att bita sex badare i benen gick schweiziska polisen till motattack. Först försökte polisens dykare fånga den glupska fisken i Lac Majeur med nät, men när det inte lyckades tog de till ett harpungevär och sköt ihjäl den. Därpå blev semestersabotören filead och uppäten. En lokal fiskexpert säger att det är väldigt ovanligt att gösar biter människor. Möjligen hade den hormonrubbningar."
- Corren 2009/07/15

I brist på annat målas svininfluensan upp till något av ett monster som kommer ha ihjäl halva Sveriges befolkning. Uttryck som Sverige rustar, största massvaccineringen någonsin, stora resurser och pandemi får Svensson att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Jag är läskunnig, faktum är att jag är en hejare på just läsning, men var i dagspressen står det att den så tjusigt benämnda A/H1N1-influensan inte är värre än vilken annan sketen flunsa som helst? Om den drabbar gamla och sjuka kan den vara allvarlig, och en masspridning inom sjukhusets fyra väggar kan naturligtvis få ödesdigra konsekvenser - men för en vanlig dödlig morgontrött Svensson med kaffet i fel strupe betyder den på sin höjd en förkylning, ömmande kroppsdelar och möjligtvis högre eller lägre feber. Inte värre än vinterkräksjukan eller något annat mindre upphetsande.

Correns sommartorka brukar innebära en tunn sladdrig sak till tidning som inte ens räcker frukosten igenom, men just den här sommaren verkar den innebära hormonrubbade firrar, skrämselpropaganda utan ovanligt allvarlig grund, samt en journalist som blev helt till sig i trasorna över Kronprinsessans födelsedag då detta är enda gången varje år som sagda tidning får användning för ord som undersåtar. Och om inte Svensson redan visste det så kommer Victoria bli Sveriges tredje regerande drottning. Girlpower.

En undrande parentes: kan man tycka att blivande prinsen Westling påminner om Boxer-Robert utan att bli kastad i Stockholm slotts officiellt sett oanvända fängelsehålor för nationalförräderi?


Roadtrip a la igår. Det finns mycket att se på den östgötska slätten om man bara vet vart f-- man ska leta bland alla mer eller mindre mysko ortsnamn. Tåkern kanske inte var det roligaste, men 'grisarna' i Gränna dög i regnet.

Hufvudstaden here I come.




Kolmårdstroll vilse i storstan eller inte? Det återstår att se.

Lugnet före stormen.

Det var igår det. Idag är det desperation, ångest och sammanbrott.

01.18 * Urval förbereds/körs och jag har varit studera.nus mest ihärdiga besökare idag.

Hot Damn in the Freak Kingdom.

Allting går så bra att jag inte ens har något att skriva om. God natt.

Drömmar och minnen.




Peas in a pod, darlin'.

"Ooh... shiny..!" OR Ajj RAAWKS! (pick'n choose, people)


Mattekurserna vet inte vad som drabbat dem. Sopar mattan med dem är vad jag gör, hör ni det? Sopar. Mattan. Det går bra just nu. Bra. Det är helt otroligt. "...crush them to crumbles and... oh, shiny..!" (Än sen att det bara är Personlig Parentes Ett och Två som förstår det sista. Allting flyter ju.)

So long, sommarlov och Hej Stockholm!

Sommarkurserna börjar... nu. Ute skiner solen, inne sitter Doris. Kaffe och mejl och onlinekurser i en salig blandning, men ändå rätt så relaxad. Jag kommer äga i höst. Hör ni det, all datanördar som redan kan allt? Äga. Inte ett ord jag använder särskilt ofta, men det har en viss självförtroendeshöjande klang. Matte, matte, matte, "...det är dans i Folkets Park...". Om lite drygt 3 veckor drar vi till Stockholmsfängelse. Jodå, bo på Långholmen och lära sig stan ännu mera. Lite drygt 3 veckor efter hemkomst är jag tillbaka permanent. Ni kommer inte ens hinna sakna mig, nollåttor. Å herregud. Fattar ni vad detta innebär? Jag brukar prata som folk jag umgås med efter bara en timme, och här snackar vi fem år. ÅR. Jag kommer prata Stockholmska och detta avskyvärda fenomen kallat Rikssvenska efter en vecka. Hjälp. Kolmårdstroll på nya äventyr eller Kolmårdstroll vilse i storstan? Det är frågan.


Somewhere Over The Rainbow by Cell Phone Camera.