Föredrar livet framför chansen och hoppar tentan imorrn.


KTH hotas av skolmassaker - DN.se



KTH i Stockholm hotas av en skolmassaker. ”På måndag tänker jag ta med min sportskyttepistol till KTH och skjuta så många jag hinner”, skriver en okänd avsändare i ett forum på internet.



Såväl polisen som Kungliga tekniska högskolan, KTH, tar hotet på mycket stort allvar. Samtidigt är man förtegen med uppgifter.

– Vi bedömer ärendet som mycket känsligt. Vi jobbar med det för att få en lösning så att ingenting inträffar, säger Björn Engström, informatör på polisens länskommunikationscentral.



Enligt uppgifter till Aftonbladet är det sannolikt en manlig elev på skolan som ligger bakom hotet. Enligt tidningen gör han jämförelser med skolskjutningarna i Finland. ”Ni ska fan få se. Jag ska slå de jävla finnjävlarnas rekord för svenska polisen lär ju inte direkt vara snabbt på plats”, skriver han.



Aftonbladet uppger att motivet till det planerade dådet ska vara att flickvännen gjort slut. Lena Edvardsson, säkerhetsansvarig vid KTH, informerades om hotet natten mot söndagen efter att ett antal studenter mejlat uppgifterna till henne. Hon vet inte vem som ligger bakom men säger att polisen larmades omgående.



– Jag vet inte så mycket om det. Eleverna diskuterar för fullt om de kommer att kunna gå till skolan på måndag – det är ännu inte avgjort, säger hon. Krisorganisationen vid KTH är larmad, uppger Lena Edvardsson. Exakt hur den arbetar kan hon inte berätta.



– Polisen håller i ärendet. Men eftersom hotet är ute kommer vi sannolikt att gå ut med information på vår hemsida ganska snart.



Hotar skjuta med pistol på KTH - aftonbladet.se



"Vi tar hotet på allvar"



Efter hot om en skolmassaker tar varken KTH eller polisen några risker.



– Vi jobbar för att lösa detta snabbt innan något händer, säger polisen.



På internet framför en person allvarliga hot mot Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Personen, som verkar vara student, skriver att han tänker ta med sig en pistol han använder till sportskytte till skolan och sedan skjuta så många som möjligt innan polisen anländer och skjuter honom.



Mannen skriver att han tänker genomföra planerna i morgon måndag. Aftonbladet kan berätta att såväl KTH som polisen säger sig ta hotet om en skolmassaker på allra största allvar.

– Vi tar hotet på allvar och har kontaktat polisen för det är i första hand ett polisärende, säger Lena Edvardsson, säkerhetschef på KTH.



Den okände personen gör jämförelser med skolskjutningarna i Finland.
”Ni ska fan få se. Jag ska slå de jävla finnjävlarnas rekord för svenska polisen lär ju inte direkt vara snabbt på plats”, skriver han bland många hotfulla inlägg.



Motivet till hoten ska vara att flickvännen gjort slut. På nätforums som Facebook och Flashback diskuterar bland annat KTH-studenter flitigt om de ska våga gå till skolan på måndag och vem det kan handla om. Några personer skriver att även de har larmat polisen.



– Vår riskorganisation har dragits i gång nu. Vi kan inte bara nonchalera detta och kommer att följa polisens rekommendationer, säger Lena Edvardsson.



Hur ofta förekommer denna typ av hot?



– Detta är första gången för den här typen av hot.



Polisen arbetar för fullt med fallet. En möjlighet är att försöka spåra den aktuella IP-adressen.


– Detta är ett känsligt ärende och vi har ett antal personer som jobbar på det, men jag vill eller kan inte säga något om vad vi gör utan måste få jobba i lugn och ro med det här, säger Björn Engström, informatör på polisens länskommunikationscentral.



Kan det bli aktuellt med exempelvis vakter på skolan?



– Vi jobbar på bred front för att lösa detta och hitta den aktuella personen så fort som möjligt, innan något kan komma att hända på skolan. När det gäller sådana här hot måste man ta dem på största allvar. Det gäller att lägga ner den tid som behövs för att förhindra att hoten blir av, säger Björn Engström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar