"Ja, han är ju inte här och kastar sten på oss i alla fall..! Höhö."



Hon ville ju inte lyda! Dokument inifrån på SVT Play


Kan det vara möjligt att man kan vara en sådan människa som blir så heligt förbannad av att titta på nyhetsinslag och vissa dokumentärer att man inte bör titta på dem? Tretton minuter och tjugosex sekunder in i den cirka femtiosju minuter långa filmen Hon ville ju inte lyda! (Dokument inifrån 4/4 (gudars så passande att den sändes på min födelsedag då)) och jag har redan suttit med gaffeln i munhöjd över den kallnande och allt mer orörda middagen med en mage som vänder sig upp och ner och ut och in samtidigt som jag vill skrika och banka och slå på äldre tillsynes välutbildade och respektabla människor som i svensk television gång på gång morskt hävdar att det var barnets fel att den vuxne slog. Människor som hävdar att ungdomarna borde veta hut och att de inte har någon respekt för de äldre.


Min alldeles uppenbart självklara motfråga är om de människorna har någon respekt för ungdomarna. Varför skulle ungdomarna respektera någon som inte respekterar dem? Och sen när (i helvete) skapas sann respekt och förtroende genom våld? Ni måste ju skämta. Men inte är det något skämt. Åh nej. De här människorna är alldeles allvarliga och har samhällets stöd och rättsväsendets stöd trots inget stöd alls i Sveriges Rikes Lag. Ursäkta formuleringarna (kanske förtjänar även jag en örfil för nästkommande ord?) men vad i helvete är det för samhälle vi lever i där en förälder kan få yttepyttefuttiga tusen kronor i böter för att ha slagit sin dotter?!


"Han" är tolv år och cyklade på en övergiven uteservering. Tidigare på dagen hade misshandlaren (Ja, tro det eller ej, lagen klassar det som m i s s h a n d e l. Det trodde ni inte va?) sett pojken cykla på en minigolfbana och när mannen hade bett honom att gå bort från uteserveringen hade pojken faktiskt lytt men kallat mannen gubbjävel. En tolvåring som inte skadade någon men naturligtvis inte borde ha cyklat på den där minigolfbanan, och 'gubbjäveln' har mage att i svensk tv omringad av sin alldeles egen fanclub lite skämtsamt säga att

"Ja, han är ju inte här och kastar sten på oss i alla fall..! Höhö."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar